De Media = Een Hydra, hoe bedwing je een hydra?

Hoe bedwing je zo'n monster? Hoe bedwing je de media? Als je naar de mythologische oplossing kijkt, is die behoorlijk ingewikkeld:
Het doden van de Hydra van Lerna, de veelkoppige slang die in een moeras bij Argos (op de Peloponnesos) leefde. Dit monster heeft negen koppen, maar zodra er een wordt afgeslagen, groeien er twee nieuwe aan. Herakles overwint de slang samen met zijn neef Iolaus. Telkens als er een kop wordt afgeslagen, schroeien zij met brandende boomstammen de wonden dicht. Herakles dompelt zijn pijlen in het giftige bloed van de Hydra; pijlen door hem afgeschoten zullen van nu af aan ongeneeslijke wonden veroorzaken. (bron: Wikipedia)
Zo ingewikkeld wordt er ook vaak in de promotie wereld gedaan. Met als gevolg, het werkt, maar t kost zo veel tijd.
Wat Herakles had moeten bedenken is dat het verwijderen van een hoofd niet de enige manier is om de Hydra te doden. Aangezien er maar 1 lichaam was, was er ook maar 1 hart (logica toepassen op fictie is altijd een beetje vreemd wat de schrijver past het zo aan.)
Wat is het hart van de media? Het verhaal. De media vertelt verhalen, hoe bedwing je de media? Er zijn meerdere oplossingen, maar volgens mij is een consistent verhaal de beste.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom pop-ups niet werken

Pinkpop, Ideevorming & Je Publiek.

De Shock, Waarom Mag Ik Het Niet Zien?